lördag 29 oktober 2011

Laboration- Hur mycket socker finns det i en banan?


Labbraport-banan v.43
1.Väg bägare och banan.
2.Skriv upp resultat
3.Mortla bananen och häll sen i lite vatten. 
4.Filtrera
5.Bränn banan sirapen med brännare
6.Väg det brända. 
Syfte: Syftet med denna lektionen är att undersöka hur mycket socker det finns i en banan. Vi vill få ur sockret .Vi räknar också i %.

Hypotes: Jag tror att det är ungefär 20 % socker i en banan.
Materiell: Ekolv, filterpapper, ’‘sked’’, banan, vatten, bägare, tratt, mortel, våg, nät och brännare. 
Slutsats: Det som hände var att det filtrerade bananvattnet började koka och sen förångades det mesta av det och det som var kvar i bägaren blev bränt. Vi kom fram till att en banan har 0,9% socker i sig i genomsnitt. En desseradbanan innehåller ibland 25% socker.

Grupp
Banan vikt g
Socker vikt g
Bägare vikt g
% socker

A
27,9
0
49,1
0

B
32,5
0,2
53,5
0,62

C
24,8
0,8
53,5
3,23

D
25,9
0,1
51,4
0,39

E
27,8
0,2
50,0
0,72

F
28,8
0,2
50,7
0,69





0,94









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar