måndag 21 januari 2013

Läslogg - glöm mig inte

" Stella får en kall dusch när hennes mamma visar sig vara huvudmisstänkt"...

Några dagar efter Jades försvinnande är det massvis med journalister och folk utanför deras hus. De är nyfikna om Theresas berättelse och de vill veta vad hon har att säga eftersom hon är huvudmisstänkt. Det blir för jobbigt så de kallar på polis och de hjälper Stella och mamman till Stellas pojkvän Robbie inne i staden.

Dagen efter flyttar de till en annan lägenhet som är lite hemligare. Det var polisen som fixade lägenheten åt dem. Dem sa att Stella och Theresa bara skulle bo där i några dagar eller någon vecka. Just för att de ska få lugn och ro utan alla journalister och nyfikna människor som står runt deras hus och skriker på dem. En civilklädd polis kommer och hälsar på dem en gång varje dag och det gillar inte Stellas mamma. Hon verkar inte må bra av att ha flyttat till en pytteliten lägenhet.

Stella städar mycket, också för att lindra tankarna. En dag när hon var nere i tvättstugan för att tvätta och var på väg upp till lägenheten mötte hon Robbie. Stella hade inga känslor för honom längre, hon störde sig helt enkelt på honom. Det hon gjorde var att gå in på ett kafé tillsammans med honom, bad om två te för att sedan sätta sig vid ett två-manna bord och göra slut. Väl inne i lägenheten igen så blev hon ledsen. Men det kunde inte hjälpas för hon ville inte mera. Han var världens snällaste men Stella ville ha det som innan, bästa vänner. Bara. 

Det senaste som har hänt är att civilpolisen vill att Theresa ska komma in till polisstationen med henne. De har hittat bevis för att det är hon som har kidnappat Jade, den där natten. Mammans armband har hittats i deras hus och det är sammanträffande för mamman letar efter sitt försvunna armband...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar