torsdag 23 maj 2013

Robotdagbok 3

Vi inledde veckan med att göra ”räddningsuppdraget” som gick ut på att man skulle rädda
Christer Fuglesang (en liten legogubbe) som hade fastnat på en ö någonstans i rymden. Man skulle rädda honom genom att köra roboten så nära ”Christer” som möjligt. Körde roboten för långt så puttade man omkull honom och då föll han ner i ett hav av syra så man fick vara väldigt noga och försiktig. 

Uppdraget på onsdagen var att testköra roboten, anteckna och mäta hur mycket man ville. Sedan på fredagen fick vi reda på vilket avstånd Fuglesang skulle stå på. I vårt fall blev det 143 cm och efter 20 minuter skulle vi köra.


Här kan du se hur det gick för mig Julia och Elise på fredagen. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Fx6KjIqsqn0

Vi använde ett vanligt körblock som vi ställde in på 2 rotationer och 56 i styrka för att få roboten att kunna stanna lättare så att den inte körde omkull Christer. Vår robot var cirka en eller två centimeter från han så vi lyckades väldigt bra med vår programmering


Tips: Använd dig av dina stödanteckningar. Kör INTE för snabbt för när roboten ska stanna så åker den fram och sen tillbaka en liten bit. Kör den så för snabbt och nära så välter den stackars lilla Christer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar